Placeholder Broadage Row
Polislerden "Geleceğe Birlikte Yürüyelim" projesi

Amasya’da İl Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile ilkokul öğrencilerine ücretsiz yüzme kursu veriyor.

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Geleceğe Birlikte Yürüyelim" projesi kapsamında Atatürk İlkokulunda okuyan 24 öğrenci kapalı havuzda Gençlik Spor il Müdürlüğünün profesyonel yüzme antrenörleri eşliğinde yüzme öğreniyor.

Proje kapsamında yüzmek için gerekli olan bone, gözlük, mayo, terlik ve havlu gibi ihtiyaçları da Amasya İl Emniyet Müdürlüğü karşılıyor.

"Gençlik Spor Müdürlüğü Havuz Amiri Mustafa Sarı, “Şuanda ÇOGEB kapsamında Amasya İl Emniyet Müdürlüğümüz Geleceğe birlikte yürüyelim projesi kapsamında Merkez Atatürk İlköğretim okulunda 24 öğrenci ile faaliyete başladık. Sağolsun Amasya İl emniyet Müdürlüğümüz çocuklarımızın çantalarının içerisine mayo, bone, terlik, havlu olmak üzere ve çıktıklarında da topkek ve meyve suyu ikram ederek çocuklarımızla faaliyete başlamış bulunmaktayız."

Atatürk İlkokulu Müdürü Erol Gökçe, "İl emniyet müdürlüğümüzle ortaklaşa sürdürülen Geleceğe Birlikte Yürüyelim projesi kapsamında 24 öğrencimizle birlikte öğrencilerimize yüzme öğretme çalışmasını başlatmış bulunmaktayız. Bu yüzme öğrenme çalışması esnasında öğrencilerimizde okula karşı olan ilgileri, alakalarının kat be kat arttığına tanık olduk." ifadelerini kullandı. 

Haftada 4 gün 1 saat, toplamda 32 saat sürecek olan yüzme kurslarının çıkışında da polisler öğrencilere meyve suyu ve kek ikram ediyor.