Diğer Sporlar

Rus Milli Takımı kış olimpiyatlarına Palandöken'de hazırlandı

02 Eylül 2021 Perşembe 11:39 - Son Güncelleme 02 Eylül 2021 Perşembe 11:42  |  Kaynak : DHA

Uzun pist sürat pateni olarak bilinen 'Long track' sporunun dünyada en iyileri olan, aralarında rekortmen sporcuların bulunduğu Rus Milli Takımı, kış olimpiyatlarına Palandöken'de hazırlandı.

Long Track Rus Milli Takımı Antrenörü Pawel Abratkiewicz, "Pandemide tanıştığımız Türkiye'ye hayran kaldık. Kamp yeri ve tesisler muhteşem. Bundan önce her yıl Fransa'ya gidiyorduk. Artık rotamız hep Türkiye olacak" dedi.

Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken'in 2 bin 200 rakımında konaklayan Rus Milli Takımı, kış olimpiyat kampında bisiklete binip kilometrelerce pedal çeviriyor, buzda ve jimnastik salonunda saatlerce çalışarak enerji depoluyor. Bisikletin dışında antrenman çalışmalarını basın mensupları ile paylaşmayan Rus Mili Takımı'ndaki tüm sporcular çok sayıda madalyaya sahip.

Sporculardan Natalya Voronina, 2018 yılında Güney Kore'de düzenlenen Kış Olimpiyatlarında kadınlar 5 bin metre sürat pateni yarışmasında üçüncü oldu. Voronina ayrıca 2020 yılında Amerika'da gerçekleştirilen Dünya Tek Mesafe Sürat Pateni Şampiyonası'nda, 10 kez dünya şampiyonu olan Martina Sablikova'yı yenerek altın madalya kazandı ve bayanlar 5 bin metrede 6,39,02 süreyle yeni bir dünya rekoruna imza attı.

Sıradaki Haber
"Türkiye ekol ülkelerden biri oldu"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz