Diğer Sporlar

Sultangaliyev, olimpiyatlar için umutlu

19 Eylül 2021 Pazar 12:46 - Son Güncelleme 19 Eylül 2021 Pazar 12:49  |  Kaynak : AA

Short Track Milli Takımı Başantrenörü Artur Sultangaliyev, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na kota almak için umutlu olduklarını söyledi.

Kazakistan'da, 14 yaşında evlerinin karşısına buz pisti açılmasıyla short track (sürat pateni) ile tanışan, bir yıl içinde milli takıma seçilerek katıldığı uluslararası yarışmalarla tecrübe kazanan Sultangaliyev, 2010 ve 2014 Kış Olimpiyatları'na kota aldı.

Kota aldığı ilk olimpiyata Çinli antrenörüyle yaşadığı anlaşmazlık sonucu katılamayan Sultangaliyev, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'na bir ay kala yüksek rakım için Erzurum'da gerçekleştirilen kampta sakatlanarak olimpiyatlara gitme şansını ikinci defa kullanamadı.

Sakatlığının ardından antrenörlüğe başlayan Sultangaliyev, 7 yıldır Türk patencilerin başarısı için mücadele ediyor.

Short Track Milli Takımı Başantrenörü Sultangaliyev, sporcularını 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na hazırlıyor.

Sultangaliyev, AA muhabirine, Ağustos 2014'te Short Track Milli Takımı'nda başantrenörlük görevine getirildiğini söyledi.

Milli sporcularla özellikle yaz dönemlerinde yoğun çalışma yaptıklarını belirten Sultangaliyev, "Sporcuların çok yetenekli olduğunu gördüm. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Buz Pateni Federasyonu bize çok yardımcı oldu. Türkiye'de bulunmaktan çok memnunum. Müslüman ülke olduğu için çok sevdik Türkiye'yi, sanki kendi vatanımız gibi ailem, üç çocuğumla Erzurum'da yaşıyoruz." diye konuştu.

Sultangaliyev, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları için çok umutlu olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türk Milli Takımı, dünyadaki en genç takım. Bu, bizim için büyük avantaj. Bu yaşlarda böyle bir hızla çalıştıkları için ileride olimpiyatlarda başarılı olacaklarına inanıyorum. 2022 Pekin Kış Olimpiyatları için çok umudumuz var. Ekim ayında Çin ve Japonya'da birinci ve ikinci etap dünya kupalarında kota kazanmak için yarış olacak. Şu an ciddi şekilde hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Short trackın keyifli bir spor olduğuna işaret eden Sultangaliyev, buz pistinde saatte 60 kilometre hıza ulaşabildiğini dile getirdi.

Sıradaki Haber
Antrenör çift geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz