Diğer Sporlar

TRT 57 yaşında

01 Mayıs 2021 Cumartesi 12:02 - Son Güncelleme 01 Mayıs 2021 Cumartesi 12:16  |  Kaynak : TRT SPOR

1 Mayıs 1964’te kurulan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), ülkemizin kültür, sanat ve eğitimine önemli destek sağlarken, farklı dillerde yaptığı uluslararası yayınlarıyla da Türkiye’nin sesini tüm dünyaya yansıtmaya devam ediyor.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT, devlet adına radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek amacıyla, 01 Mayıs 1964’te, özel yasayla kuruldu.

İlk anons

TRT, 31 Ocak 1968 tarihinde de Türkiye’de televizyon yayıncılığını başlattı. Bu aynı zamanda spor yayıncılığı için de bir milattı. TRT, diğer yayın türlerinde olduğu gibi spor haberciliğinde de öncü oldu.

İlklere imza attı

Türkiye’nin 1971’de ev sahipliği yaptığı 6’ıncı Akdeniz Oyunları TRT'nin yayınladığı ilk büyük spor organizasyonu oldu. Olimpik sporları gazete sayfalarından ve radyodan takip eden sporseverler, 1972 yılında farklı bir heyecan yaşadı. Televizyonda İlk olimpiyat yayını Münih Yaz Oyunları ile gerçekleştirildi.

Olimpiyat Oyunları ve milli sporcularımızın madalya sevinçleri geride kalan yıllarda TRT'den takip edildi. .

TRT, 1974 yılında bir ilke imza attı ve 1974 Dünya kupasını ekranlara taşıdı

1974'ten 2018’e kadar 12 Dünya kupasının heyecanı TRT aracılığı ile izleyicilere ulaştı. Maradona'nın İngiltere'ye attığı efsane gol, A milli takımımızın 2002 Dünya Kupası'ndaki başarısı da yine TRT ekranlarındaydı. Ay yıldızlı ekip, dünya üçüncüsü olurken, TRT ekranlarından maçları takip eden milyonlar nefeslerini tutarak heyecana ortak oldu.

Avrupa Futbol şampiyonaları da TRT'de izlendi. 1976'da başlayan bu serüven bugüne kadar sürdü. Türk futbolundaki amansız rekabet de TRT aracılığı ile evlere ulaştı. Uzun yıllar lig maçlarının heyecanı TRT’de yaşandı.

TRT muhabirleri kimi zaman sahada yaşananları çok yakından ve sıcağı sıcağına aktardı. Türk futbolunun unutulmaz isimleri, lige damga vuran olaylar, sevinçler, hüzünler bu ekrandaydı.

Taraftarlar, 5 süper Lig şampiyonunun coşkusuna TRT’de ortak oldu. Takımlarımızın Avrupa macerası da TRT'de yer aldı.

Galatasaray, Arsenal karşısında UEFA kupasını kazanırken, futbolseverler bu sevince TRT ekranlarında ortak oldu. 25 Ağustos 2000'de Galatasaray’ın, Real Madrid karşısında süper kupaya uzanmasına da TRT ekranlarından tanıklık ettik.

1979’dan itibaren Avrupa basketbol şampiyonalarını naklen yayınlamaya başlayan TRT, 80'li yıllar ile birlikte dünya basketbol şampiyonalarını da evlerinize taşıdı.

2001 Türkiye ikinci oldu anonsu

Türkiye’nin kulüpler düzeyinde en büyük basketbol başarısı da TRT'de sporseverlerle buluştu.
Fenerbahçe, Türk Hava Yolları Avrupa Liginde şampiyon oldu. Yaşanan büyük coşkuya bu ekranlar aracılık etti.

Ve Tenis

Wimbledon, Avustralya Açık, Amerika açık ve Roland Garros’daki çekişmeli maçların yayınını TRT gerçekleştirdi.

TRT geride kalan 57 yıla çok sayıda ulusal ve uluslararası yayın sığdırdı.

Kısacası TRT Spor hafızamızın en önemli aracı oldu.

Sıradaki Haber
A Milli Erkek Hentbol Takımı, Slovenya'yla karşılaşacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz