Diğer Sporlar

Dilan Ay'ın hedefi dünya şampiyonluğu

04 Haziran 2021 Cuma 13:28 - Son Güncelleme 04 Haziran 2021 Cuma 18:10  |  Kaynak : TRT SPOR

Amasya’nın Merzifon İlçe Gençlik ve Spor Kulübü'nün Muay Thai sporcusu Dilan Ay, Türkiye'yi dünya şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı. Ay, "Dünya Şampiyonası'nda elimden gelenin en iyisini yaparak, altın madalya almak istiyorum" dedi.

1-7 Haziran 2021 tarihleri arasında Aydın Kuşadası'nda gerçekleştirilen Muay Thai Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 60 kiloda altın madalya kazanan 15 yaşındaki Dilan Ay, Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Merzifon Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatih Torun, “Antrenörümüz Mustafa Kaya Amasya İl Merkezinde başka bir kurumda çalışmasına rağmen İlçemizde başlatmak istediğimiz branşımız için bizi kırmayarak yaz kış demeden her türlü fedakarlığı göstererek 3 yıl gibi bir süre içerisinde sporcularımızı bu noktalara getirmiştir. Bu özverisinden dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Antrenörümüz Mustafa Kaya ve Sporcumuz Dilan Ay'ı tebrik ediyor başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye şampiyonu Ay ise şunları kaydetti:

“Aydın’ın Kuşadası’nda gerçekleştirilen Muay Thai Gençler Türkiye Şampiyonasında şampiyon olarak altın madalya kazandım. Bu madalya ile yıl sonunda yapılacak dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı kazandım. Dünya şampiyonasında elimden gelenin en iyisini yaparak, altın madalya almak istiyorum ve bunun için de çok çalışıyorum. Ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Bizlerden desteğini esirgemeyen İlçe Müdürümüz ve kulüp Başkanımız Murat Fatih Torun'a ve bugünlere gelmemde emek sarf eden Mustafa hocama teşekkür ediyorum.” 

Sıradaki Haber
Erkek Judo Ümit Milli Takımı Samsun'da kampa girdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz