Diğer Sporlar

Ece Çakır hırs küpü

30 Ekim 2019 Çarşamba 11:09 - Son Güncelleme 30 Ekim 2019 Çarşamba 11:41

15. Dünya Wushu Şampiyonası'nda 65 kiloda dünya ikincisi olan milli sporcu Ece Çakır, ağabeyini izleyerek başladığı wushudaki başarısıyla adından söz ettiriyor.

Henüz 5 yaşındayken ağabeyini izlemek için gittiği spor salonunda merak salarak wushuya başlayan Çakır, 18 yıldır bu sporda birçok müsabakaya katılarak başarı elde etti.

Bir kez Avrupa 3'üncülüğü ve 8 kez de Türkiye şampiyonluğu elde eden 23 yaşındaki Çakır, 15. Dünya Wushu Şampiyonası'nda "sanda" kategorisinde kadınlar 65 kiloda dünya ikinciliği elde etme başarısı gösterdi.

Ece Çakır, wushuya 5 yaşındayken bu sporu yapan ağabeyini izleyerek başladığını anlattı.

- "İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinletmek istiyordum"

Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmenin gururunu yaşadığını vurgulayan Çakır, şunları kaydetti:

"Tabii buraya kadar gelmek de büyük bir gurur. Bu benim için bir tecrübe oldu. Daha çok hırs yaptım, eksiklerimi tespit ettim. Ülkeme döndüğümde ona göre antrenmanlarımı devam ettirip bir sonraki şampiyonaya ona göre hazırlanarak eksiklerimi tamamlayacağım. Ülkemi temsil etmek çok gurur verici bir şey. Şanghay'a gelirken dünya şampiyonu olarak şanlı bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinletmek istiyordum. Hedefim bu şekildeydi. Türk'ün gücünü tüm dünyaya göstermek istedim. Öyle de oldu aslında."

Çakır, wushu da madalyalar kazanmak için çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Etiketler : Ece ÇakırWushu
Sıradaki Haber
Tekvandoda İtalya'da çifte şampiyona
Yükleniyor lütfen bekleyiniz