Diğer Sporlar

Minik karatecilerde hedef dünya şampiyonluğu

12 Nisan 2021 Pazartesi 12:48 - Son Güncelleme 12 Nisan 2021 Pazartesi 12:50  |  Kaynak : DHA

Antalya’da geçen yıl düzenlenen 1’inci Ferhat Özsert Kyokushin Kata Avrupa Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne çıkan minik karateciler, Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor.

Sultangazi Halk Eğitim Merkezi’nin 10-12 yaş sporcuları, geçtiğimiz yıl 19-23 Şubat tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 1’inci Ferhat Özsert Kyokushin Kata Avrupa Şampiyonası’nda minikler ve alt minikler kategorilerinde toplamda 2 altın, 2 bronz madalya kazandı.

Sporcular, Rusya’nın Kazan şehrinde 24-25 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Zen Kyokushin Uluslararası Dünya Sağlık Şampiyonası için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Milli takım antrenörü Battal Gazi Özçınar yönetiminde çalışmalarını sürdüren minik karatecilerde hedef, dünya şampiyonluklarıyla ülkeye dönmek.

Çok kaliteli sporculara sahip olduklarını söyleyen antrenör Battal Gazi Özçınar, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, “Pandemiden dolayı bir aksilik olmazsa Kazan’da hedefimiz dünya şampiyonlukları. Çok teknik sporcularımız var. Sporcularımızı 35 ve 35+ kiloda favori olarak gösterebiliriz” dedi.

Minikler 35 kiloda Avrupa şampiyonu olan karateci Tuğba Deveci, çalışmalarının çok iyi geçtiğini belirterek, “Koronavirüs süreci çalışmalarımızı erteledi ama şu anda iyi çalışıyoruz. Antalya’da Avrupa şampiyonu olmuştum, şimdi de hedefim dünya şampiyonu olmak” şeklinde konuştu.

Alt Minikler +35 kiloda Avrupa şampiyonu karateci Selnur Ayağa da “Kazan’daki şampiyonada dünya şampiyonu olacağım, bundan eminim. Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Devletimizden de destek bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Milli tekvandoculardan 5 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz