Diğer Sporlar

Nafia Kuş'tan altın madalya

29 Mart 2015 Pazar 15:07 - Son Güncelleme 29 Mart 2015 Pazar 15:15

Milli sporcu Nafia Kuş, kadınlar +67 kiloda altın madalya kazandı.

1. Olimpik Kategori Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar +67 kiloda Türkiye'yi temsil eden Nafia Kuş, altın madalya elde etti.

Tekvando Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın Nalchik kentinde düzenlenen şampiyonanın 4. ve son gününde erkekler +80 kilo ve kadınlar +67 kilo müsabakaları yapıldı.

Kadınlar +67 kiloda tatamiye çıkan Nafia Kuş, ilk turda Hırvat Ines Kovacs, çeyrek finalde dünya bir numarası Sırp Milica Mandic, yarı finalde de Ukraynalı Maryna Konieva'yı eleyerek adını finale yazdırdı. 2 hafta önce Hollanda Açık Turnuvası'nda birinci olan Kuş, finalde karşılaştığı Hırvat Iva Rados'u 6-3 yenerek altın madalyayı boynuna taktı.

Aynı sıklette mücadele eden Furkan Asena Aydın, ilk turda Fransız Maeva Mellier'i yenmesine rağmen çeyrek finalde Hırvat Iva Rados'a mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Erkekler +80 kiloda yarışan Ali Sarı ise ilk turda Azeri Ahmed Muhammed'i geçti ancak çeyrek finalde karşılaştığı Rus Vladislav Larin'e yenilerek turnuvadan elendi.

İlk 3 günde Rukiye Yıldırım, Berkay Akyol ve Yunus Sarı ile podyumun zirvesine çıkan Türk Milli Takımı, Nafia Kuş ile altın madalya sayısını 4'e çıkararak takımlar sıralamasını birinci bitirdi. Türkiye'yi, Rusya ve Hırvatistan takip etti.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, aldıkları 4 altın madalyayla güçlerini gösterdiklerini belirtti.

Şahin, "Avrupa'nın iddialı ülkeleri arasından sıyrılarak 8 olimpik sıklette 4 altın madalya kazandık. Finale yükselen tüm sporcularımız, müsabakalarını kazanmayı başardı. 4 altın madalyayla burada her kategoride zirvede yer aldık. 2016 Rio Olimpiyatları'na doğru her geçen gün vites artırıyoruz. Bu şampiyonada da önemli puanlar kazandık. Tüm çalışmalarımız, olimpiyat oyunlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek için. Burada kazandığımız başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Türk kızı, İsveç gençler şampiyonu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz