Diğer Sporlar

Şampiyon sporcular yurda döndü

28 Ağustos 2021 Cumartesi 15:38 - Son Güncelleme 28 Ağustos 2021 Cumartesi 15:41  |  Kaynak : AA

Avrupa Ümitler ve Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda 23 madalya kazanan Tekvando Milli Takımı, İstanbul'a geldi.

Estonya'nın başkenti Tallinn'de düzenlenen organizasyonda 6 altın, 6 gümüş ve 11 bronz madalya kazanarak takım halinde Avrupa şampiyonu olan milliler, İstanbul Havalimanı'nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Tekvando Federasyonu yetkililerince karşılandı.

Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, önemli bir başarı elde ederek yurda döndüklerini belirterek, "Ekibimiz uzun zamandır bu şampiyona için ciddi şekilde hazırlanıyordu. Çok önemli rakiplerimizi geride bıraktık. Takım halinde şampiyon olduk. Gururluyuz. Geleceğin önemli sporcuları olacak bu çocuklar. Hepsi gelecekte bizi Avrupa ve dünya şampiyonalarında, olimpiyatlarda temsil edecek. Bu şampiyonadaki başarımız, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. İnşallah bundan sonra tekvando ekibi olarak daha güzel başarılara imza atacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Organizasyonu altın madalyayla tamamlayan sporculardan Hüseyin Berat Demircioğlu, "Bulunduğum sıklette 16 kişi vardı. Ümitler ağır sıklette şampiyon oldum. Güzel maçlar yaptım. Ülkemi böyle bir mecrada temsil etmek gerçekten onur verici. Madalyayla taçlandırmak da beni çok gururlandırdı. Şimdiki hedefim de inşallah dünya şampiyonu olmak." şeklinde konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda 47 kiloda altın madalya kazanan Aleyna Şenyurt ise yurda şampiyon olarak gelmenin çok gurur verici olduğunu ifade ederek, "Ülkeme altın madalya kazandırdığım için mutlu ve gururluyum. Benim için çok güzel bir sonuç. Sıradaki hedefim de 2024 Paris Olimpiyatları'na katılarak şampiyon olmak." ifadelerini kullandı.

Madalyalarıyla poz vererek toplu hatıra fotoğrafı çektiren milli takım sporcuları, dışarıda yakınları tarafından çiçeklerle ve pankartlarla karşılandı. Yakınlarına sarılarak hasret gideren sporcular, birlikte İstiklal Marşı'nı söyledikten sonra alandan ayrıldı.

Sıradaki Haber
Genç milli tekvandocular Avrupa şampiyonu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz