EURO-2024

Roma ile temiz sayfa: Merih Demiral

10 Haziran 2021 Perşembe 12:01 - Son Güncelleme 11 Haziran 2021 Cuma 00:01  |  Kaynak : TRT SPOR

Milli Takım'ın İtalya maçı, yıldız futbolcumuz Merih Demiral adına, kısa vadeli iki büyük kariyer hedefinin suya düştüğü Roma Olimpiyat Stadı’ndaki hatıralarını onarmak için büyük bir fırsat olacak.

ALPEREN DOĞAN - Milli yıldızımız Merih Demiral için İtalya maçı, kariyerinin en büyük hayal kırıklığının izlerini silmek için bir fırsat olacak.

2018 yazında kiralık olarak geldiği Alanyaspor’da gösterdiği başarılı performans sonrası Serie A kulüplerinin dikkatini çeken Merih Demiral, kısa süre sonra Sassuolo’ya transfer olmuştu.

Yeni kulübünde de etkileyici bir performans gösteren Merih, Alanyaspor deneyiminin başlangıcından yalnızca bir yıl sonra savunma oyuncuları için “zirve” noktasına: Juventus’a transfer oldu.

İki büyük hedef: Juventus ve EURO 2020

İtalyan devinde Bonucci, Chiellini, De Ligt gibi dünya çapında stoperlerle rekabete giren Milli oyuncumuz için kısa vadede iki büyük hedef vardı: Juventus’ta as kadroya girmek ve EURO 2020’de forma giymek.

Merih, Juventus kariyerinin ilk lig maçına 4. haftada oynanan Hellas Verona müsabakasında çıkmış, 90 dakika forma giymesine rağmen bunu takip eden 11 haftada süre almamıştı.

İlk gol sevinci ve kabusunu bir arada yaşadı

Udinese karşılaşmasıyla yeniden ilk 11’e dönen ve ardından gelen Sampdoria ve Cagliari maçlarında da iyi performans sergileyen genç oyuncu, sezonun dev sınavlarından birinde, Roma deplasmanında tahtaya adını yazdırdı.

Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, Merih Demiral için büyük önem arz ediyordu. Takımının zirve yürüyüşünde kritik bir rol oynaması bir kenara, bu müsabakada etkileyici grafiğini sürdürmesi, Juventus stoper tandemindeki yerini sağlamlaştırmak senelerdir siyah-beyazlıların savunmasının bel kemiği olmuş yıldızlardan en az birini yedek kulübesine hapsetmek anlamına gelecekti.

Aslında her şer rüya gibi başladı. Merih Demiral, daha üçüncü dakikada Juventus kariyerinin ilk (ve şu an için tek) golünü atmış, kısa süre sonra Cristiano Ronaldo farkı ikiye çıkarmıştı. Görünüşe göre Roma Olimpiyat Stadyumu, yıldız futbolcumuza uğurlu gelecekti.

Birkaç dakika içerisinde işler tersine döndü.

Yaşadığı sakatlık sonrası acı içinde yerde kalan Merih, büyük bir hayal kırıklığıyla sahayı terk etmiş, hastane raporlarının onayıyla çapraz bağlarında yırtık meydana geldiği teyit edilmişti.

Bu durum, Merih’in kısa vadeli iki büyük hayalinin suya düşmesi manasını taşıyordu: Juventus formasından uzaklaşmak ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonasını kaçırmak.

2020 yılının Mart ayında, Çin’de başlayan koronavirüs pandemisi başta İtalya olmak üzere tüm Avrupa’yı vurmuş ve bu olağanüstü hadiseyle futbola ara verilmişti. EURO 2020 takvimi de, bu duraksamayla beraber bir yıl ileri alındı.

Merih'in ikinci şansı: Turnuva ertelemesi

Liglerin yeniden başlaması ve sakatlığının son bulmasıyla Merih Demiral, Ağustos ayının sonunda, yine bir Roma mücadelesinde formasına tekrar kavuştu.

Tüm dünyayı etkileyen pandemi koşulları, çok az sayıda insana hedefleri doğrultusunda ikinci bir şans yakalama fırsatı sundu. Merih Demiral onlardan biri oldu.

Bu sezon İtalya Ligi’nde, Şampiyonlar Ligi’nde ve mutlu sonla tamamlanan İtalya Kupası’nda takımına katkıda bulunan Milli futbolcumuz, Türkiye’nin EURO 2020 kadrosunda da kendisine yer buldu.

Roma hatıralarını onarmaya geliyor

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın açılış maçı, Merih Demiral için pek çok duyguyu harmanlayacak gibi görünüyor.

Juventus’tan takım arkadaşları ve belki de mentorları Bonucci ve Chiellini gibi isimlerle bu kez rakip olacak genç oyuncumuz, Serie A’da sıklıkla karşı karşıya geldiği Immobile ve/veya Belotti’ye karşı da önemli bir sınav verecek.

Ayrıca müsabaka, Merih’in Juventus’taki tek golünü kaydettiği ve akabinde kariyerinin en büyük sakatlığını, hayal kırıklığını yaşadığı Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak.

Başarılı stoperimiz, bu zorlu sınavda istediğimiz sonucu almamız halinde, Roma Olimpiyat Stadyumu’ndaki hatıralarını onarma fırsatına sahip.

Pandemi şartları, Merih Demiral adına EURO 2020’de boy göstermek için yeni bir şans sundu. Bugüne dek Milli formayla oldukça başarılı performanslara imza atan yıldızımız, yakından tanıdığı İtalyan starlara meydan okuyacak.

Bakalım futbol, Merih Demiral ve arkadaşları için Roma’da unutulmaz bir zafer hikayesi yazacak mı?
 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz