EURO-2024

Mancini'den galibiyet yorumu

12 Haziran 2021 Cumartesi 00:02 - Son Güncelleme 12 Haziran 2021 Cumartesi 00:59  |  Kaynak : TRT SPOR

İtalya milli takımının teknik direktörü Roberto Mancini, ay-yıldızlı milli takımımıza karşı 3-0 kazandıkları EURO 2020 açılış maçı sonrası TRT SPOR'a açıklamalarda bulundu.

Roberto Mancini'nin açıklamalarından satır başları...

"Kolay bir maç olmadı. Grupta gerçekten bir denge olacak. İyi bir takıma karşı oynadık ve bunun yanında da iyi oynadık."

"Her maç zor olacak. Bundan sonrakiler daha da zor olacak. İyi oynamamız lazım. İsviçre, Türkiye ve Galler iyi takımlar."

"Benim düşüncem şu: Türkiye iyi bir takım. Teknik oyuncuları olan bir takım ama bu akşam biz çok çok iyi bir maç çıkardık. Türkiye'ye opsiyon bırakmadık, pozisyon vermedik. Aradaki fark buydu."

Öte yandan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Roberto Mancini, şunları kaydetti:

Mancini: İyi bir övgüyü hak ettiğimizi düşünüyorum

İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini ise iyi bir oyun ortaya koyduklarını söylerken, “Türkiye çok iyi bir takım, yetenekli oyuncuları var. İyi bir performans gösterdik. İyi bir övgüyü hak ettiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

"Türkiye iyi savunma yaptı"

İtalya’nın ilk yarıdaki baskılı oyununa karşın net gol pozisyonları üretemediklerinin hatırlatılması üzerine ise Mancini, “Aslında bununla ilgili bir şüphem yok. Son aylarda oynadığımız futbol da farklı olmadı. Her maç kendi içinde değerlendirilmeli. Her takıma profesyonellikle yaklaşmamız gerekiyor. Bu akşam genç oyunculardan oluşan bir takıma karşı oynadık. Buna rağmen iyi savunma yaptılar. Stada gelen taraftarlara iyi vakit geçirtmek istedik” açıklamasında bulundu.

Son olarak, Türkiye’nin defansif anlamda iyi bir iş çıkardığını söyleyen Mancini, “Bu akşam oyunculara iyi bir not vermemiz gerekiyor. Türkiye’nin yaptığı da kolay değildi. Bu kadar baskı altında iyi bir oyun ortaya koydular. Oyuncularım için de zor bir ilk yarıydı. 2’nci yarı da oyunun dinamiği değişti ve defansif anlamda da daha iyiydik” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler : manciniTRT Spor
Sıradaki Haber
A Milli Takım'da 8 oyuncu ilki yaşadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz