EURO-2024

Şimdi neredeler: Alan Shearer

07 Haziran 2021 Pazartesi 10:25 - Son Güncelleme 07 Haziran 2021 Pazartesi 10:26  |  Kaynak : TRT SPOR

Ada futbolunun en önemli santraforlarından olan ve hala Avrupa Şampiyonası tarihinin en golcü üçüncü ismi unvanına sahip 50 yaşındaki eski İngiliz yıldız Alan Shearer şu anda nerede, ne yapıyor?

1988 yılında profesyonel kariyerine altyapısından yetiştiği Southampton ile başlayan Shearer, 4 sezon burada oynadıktan sonra Blackburn Rovers'a transfer oldu. Blackburn'de de 4 yıl geçiren Shearer, kısa süre içerisinde Premier Lig'de 100'ler kulübüne girmeyi başardı. 

1996 yazında ise bir başka Ada ekibi Newcastle'ye imza atan Shearer, kariyerinin kalan 10 yılını burada geçirdi ve adeta bir efsaneye dönüştü. Newcastle formasıyla bir kez daha Premier Lig'de 100 golü aşan Shearer, farklı iki takımla bunu başaran ilk ve tek isim olarak tarihe geçti.

260 golle hala Premier Lig'in gelmiş geçmiş en golcü ismi olan yıldız isim ayrıca İngiltere milli takımıyla boy gösterdiği 9 Avrupa Şampiyonası maçında kaydettiği 7 golle, turnuva tarihinde bu alanda Platini ve Ronaldo'dan sonra 3. sırada bulunuyor.

Futbolu bıraktıktan sonra Newcastle'de kısa bir süre takımı çalıştıran ancak başarısız olan İngiliz efsane, şu anda ülkesinde BBC Sport televizyonunda yorumculuk ve The Athletic gazetesinde ise köşe yazarlığı yapıyor.


 

Sıradaki Haber
Busquets'in Kovid-19 testi pozitif çıktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz