Placeholder Broadage Row
Aziz Yıldırım'dan TRT SPOR'a özel açıklamalar

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım, TRT SPOR'a flaş açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Biz seçilirsek ve Jose Mourinho da Mario Branco ile devam etmek isterse, devam ederiz." dedi.

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından ve sarı-lacivertli kulüpte hafta sonu yapılacak olağan seçimli genel kurulda başkanlık için aday olan Aziz Yıldırım, TRT SPOR'da soruları yanıtladı.

İşte Aziz Yıldırım'ın konuşmalarından bazı dikkat çeken satır başları:

- Fenerbahçe'de liderlik sorunu var.

- Süper Kupa'da sahaya çıkan Fenerbahçeli genç futbolculara yazık oldu.

- Biz kavga istemiyoruz, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.

- Jose Mourinho gibi bir teknik direktörün gelmesine hepimizin sevinmesi lazım. Benim ve arkadaşlarımın yüzde bir payı varsa mutluluk duyarız. Her şey Fenerbahçe için.

- Ortega, Maradona'dan sonra en sevilen isimdi, getirdik. Hooijdonk Hollanda'nın markasıydı getirdik. Anelka 26 yaşında geldi. Roberto Carlos, Alex geldi. Biz böyle oyuncular getirdik.

- Biz seçilirsek ve Jose Mourinho da Mario Branco ile devam etmek isterse, devam ederiz.

- İsmail Kartal'ı ben antrenör yaptım.

- UEFA Başkanı Ceferin, benimle görüşmek istedi ve görüşmeye gittim. Ona orada 'En büyük şikeci UEFA dedim' kaldı. UEFA kim ya! Sanki TFF'den bir farkları var.

- 6 yılda sporculara 194 milyon euro para harcadılar. 'Satış var', ne var satış? Eljif Elmas'ı ben aldım. Bütün oyuncuları sattılar daha ilk seneden. 50 milyon futbolculardan 2 milyon da basketbolculardan geldi. Sermaye artırımından 25 milyon geldi. Bunları düş o zaman benim borcumdan. Borç var, mal varlığı yok.

- Banka borcunun kapanması lazım. Yoksa Fenerbahçe her sene 70 milyon dolar civarı faiz ödeyecek. Yoksa 5 sene sonra ana paranın üstüne çıkar. Bunları çözmemiz lazım. Her şey Fenerbahçe için.

- Fenerbahçe'de vagon devrildi, başka bir yola gidiyor artık. Benim vaadim şampiyonluk, bunu diyebilen başka biri var mı?

- Biz kongreyi Şekip Bey'in yönetmesini istiyoruz. 2011'de gitti Metris'te bu kulüp için yattı. Bir tanesi gitsin 1 hafta yatsın bu kulüp için göreyim. Ben 186 seneyle yargılandım, bir gün boynumu eğmedim. Şekip Bey bunları yaşamış bir insandır. Divan Başkanı'na saygı göstereceksiniz.