Futbol

Bir devrin sonu: "10"un vedası...

08 Ağustos 2021 Pazar 13:24 - Son Güncelleme 08 Ağustos 2021 Pazar 14:18  |  Kaynak : TRT SPOR, AA, Reuters

Lionel Messi... 13 yaşında, Arjantinli "çelimsiz bir çocuk" olarak La Masia'nın kapısından dünya futboluna adım atan, Barça'nın tarihini adeta yeniden yazan yıldız isim, 21 yıl formasını terlettiği Katalan ekibine gözyaşlarıyla veda etti.

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'ya veda eden Arjantinli yıldız Lionel Messi, 21 yıl sonra gelen ayrılığın kendisini çok zorladığını ve buna hazır olmadığını söyledi.

Nou Camp Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına 34 yaşındaki futbolcunun Barcelona kariyerinde kazandığı bütün kupalar getirildi. Messi, teknik direktör Ronald Koeman ve takım arkadaşlarının da hazır bulunduğu toplantı sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Arjantinli yıldızın "veda" toplantısından satır başları:

"Gerçekten konuşabilecek durumda değilim. Çok düşündüm, ne diyebileceğimi bilmiyorum. Yaşananlardan hiçbir şey anlamadım. Tüm hayatımı burada geçirdim. Çok zor..."

"Barcelona'dan ayrılmaya hiç hazır değildim!"

"Size 'Elvada' diyeceğim hiçbir zaman aklıma gelmezdi."

"Konuşurum diye düşündüğüm hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Üzgünüm. Çok üzgünüm. Kelimeler aklıma gelmiyor..."

"Barcelona'da devam etmem engellendi"

"Ben, kulüp, Laporta; elimizden gelen her şeyi yaptık ama La L ga yönetimi yüzünden yeni sözleşme gerçekleşmedi. Kalmak istiyordum, geçen yıl kalmak istemiyordum ama bu yıl farklıydı. Olmadı."

"Barcelona'da devam edemedim. Çünkü La Liga izin vermedi. Burada devam etmem engellendi. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu kulüpten ayrılmak tüm hayatımı tamamen değiştirecek."

"Evimde, Barcelona'da çok şey yaşadım. Birçok güzel hatıram var. Ayrıca kötü hatıralar da var. Hepsi benim bugün olduğum kişi olmamı sağladı."

"Asla elveda demeyeceğim. Çünkü, bunu hiç düşünmedim. Hiç böyle olacağını hayal etmemiştim."

"Geçen yaz ayrılmak istemiştim ama bu yıl her şey farklıydı. Ailem de ben de kalacağımızı düşünüyorduk. Bunu her şeyden çok istiyorduk."

"Umarım bir gün geri dönebilirim ve bu kulübün bir parçası olabilirim. Barça'nın tekrar en iyisi olmasına yardımcı olabilirim."

"O anı hiç unutmayacağım"

"1.5 yıldan fazla süredir taraftarları göremeden ayrılıyorum. Bir gün veda edeceğimi hayal etseydim, Camp Nou'nun tamamen dolu olduğunu hayal ederdim. Düzgün bir şekilde veda ederdim. Bu şekilde olması gerekiyormuş ama..."

"Barcelona'da birçok iyi hatıram var. Ancak, ilk kez sahaya çıkmak bir rüyaydı. O anı hiç unutmayacağım. Ardından her şey harika oldu ama her şeyin başladığı o ilk anı hiç unutmayacağım."

"Barcelona'dan ayrılmam gerektiği haberini öğrenmem beni çok zorladı. Hala tüm bu duyguların üstesinden gelmeye çalışıyorum. Ancak önemli olan futbol oynamaya devam etmem. Her şeyden çok futbolu seviyorum."

"Yapamayacak durumda olana kadar futbol oynamaya ve rekabet etmeye devam edeceğim."

SORU -> Paris ile adın anılıyor. Nereye gideceksin?

"Kimseye bir garanti vermedim ama PSG de ihtimaller arasında. Ayrılık haberi geldiğinde çok telefon aldım ama henüz anlaştığım bir yer yok."

"Barcelona'da birçok zor an yaşadım ama en zoru geçen gün takımla birlikte antrenmana çıkamamış olmak. Bu en zoruydu. Şimdi yeni bir hikaye başlayak ama... Evet, en zor hatıram bu olacak."

"Barcelona herkesten büyüktür"

"Başkan Laporta'nın dediği gibi; Barcelona herkesten büyüktür. İnsanlar, bensiz Barcelona'ya da alışacak, tıpkı diğer her şeye alıştıkları gibi..."

SORU -> Bir gün Barcelona'ya rakip olursan nasıl hissedersin?

"Barcelonalılar beni tanıyor. Rekabet etmeyi sevdiğimi biliyorlar. Kazanmak için her şeyimi veririm."

SORU -> Parisli oyuncular ile çekilen fotoğrafın hakkında ne diyorsun?

"Bu bir tesadüftü. Bir gün bir aradaydık. Hepimiz arkadaşız."

SORU -> Barcelona'da devam etmen neden mümkün değil?

"Kulüp büyük bir borç içinde. Benimle devam edemezler. Bu mümkün değil. Benim de kendi kariyerim hakkında düşünmem gerekiyor."

Şampiyonlar Ligi açıklaması...

"Bir kez daha Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı deneyeceğim. Sanırım bir tane daha kazanabilirim."

SORU -> Sözleşmenden fedakarlık yapmayı teklif ettin mi?

"Gazeteler yüzde 30 yazıyor ama aslında yüzde 50'lik bir fedakarlık yapmayı teklif ettim. Benden daha fazlasını istemediler. Barça'da kalmak için yapabileceğim her şeyi yaptım."

Alkışlarla...

Basın toplantısının bitiminde salondaki tüm katılımcılar, Messi'yi ayakta alkışladı.

Barcelona'nın altyapısından yetişen Messi, 17 sezon formasını giydiği İspanyol ekibiyle 10'u La Liga, 4'ü UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 34 kupa şampiyonluğu yaşadı.

Barcelona ile tüm kulvarlarda 778 maça çıkan Arjantinli futbolcu, 672 kez rakip fileleri havalandırdı.

Messi bu dönemde 6 kez de yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü kazandı.

Sıradaki Haber
ÖZET | Mourinho atıldı, Roma maçı 8 kişi bitirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz