Futbol

"Futbolu kaos bekliyor"

19 Nisan 2021 Pazartesi 14:53 - Son Güncelleme 19 Nisan 2021 Pazartesi 15:11  |  Kaynak : TRT SPOR

Avrupa'nın önde gelen gazeteleri, futbolda deprem etkisi yapan Avrupa Süper Ligi'ni manşetlerine taşıdı. 12 dev kulübün Şampiyonlar Ligi ile rekabet etmek istediği belirtilirken yaşananlar sonrası futbolda kaosun kaçılmaz olduğu kaydedildi.

İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 dev kulübün açıkladığı Avrupa Süper Ligi, büyük yandı uyandırdı.

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinde Daily Mail, ''Futbol, savaşın içerisinde'' başlığıyla yaşananları okurlarına duyurdu.

Haberde, Avrupa Süper Ligi'nin kaosu beraberinde getireceğine dikkat çekildi.

Fransa'da yayımlanan Lequipe gazetesi, Avrupa Süper Ligi için ''Zenginlerin savaşı'' ifadesini kullandı. Dev kulüplerin, Şampiyonlar Ligi ile rekabet etmek istediği belirtilirken, kargaşanın kaçınılmaz olduğu yazıldı.

İtalya'nın bilindik gazetelerinden La Gazzetta dello Sport ise Avrupa Süper Ligi'nin kurucu üyeleri arasında bulunan Juventus, Milan ve Inter'i hedef aldı.

Yaşananların açgözlülük olarak aktarıldığı haberde, futbolun sosyal ve kültürel temeline ihanet edildiği belirtildi.

Avrupa Süper Ligi ile birlikte ekonomik açıdan salgının etkilerinin en aza indirilmesinin hedeflendiğini yazan İspanyol gazetesi Marca da uzun süren bir kaosun yaşanacağını okurlarına aktardı.

Oluşumda Almanya'nın yer almamasına dikkat çeken Die Welt gazetesi ise, UEFA'ya karşı büyük bir savaşın açıldığını manşetlerine taşıdı.

Sıradaki Haber
İspanyol basınından "Avrupa Süper Ligi" girişimine tepki
Yükleniyor lütfen bekleyiniz