Futbol

Hakan Çalhanoğlu'ndan müthiş başlangıç

21 Ağustos 2021 Cumartesi 19:50 - Son Güncelleme 21 Ağustos 2021 Cumartesi 22:30  |  Kaynak : TRT SPOR, AA

Serie A devi Inter'e transfer olan milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, takımıyla çıktığı ilk lig maçında 14 dakikada 1 gol 1 asiste imza attı.

Serie A'nın ilk haftasında son şampiyon Inter, sahasında Genoa ile karşı karşıya geldi.

Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu karşılaşmada 14. dakikaya girilirken 1 gol 1 asistlik performansıyla, Inter kariyerine rüya gibi bir başlangıç yaptı.

6. dakikada Milan Skriniar'ın attığı golde pası veren Hakan, 14. dakikada da ceza sahası dışından topu ağlarla buluşturdu.

Inter, geride kalan dakikalarda Vidal ve Dzeko ile iki gol daha bularak mücadeleyi 4-0 kazandı.

Opta verilerine göre; Hakan Çalhanoğlu, Zlatan Ibrahimovic'ten (Eylül 2006'da vs Fiorentina) bu yana Inter formasıyla çıktığı ilk Serie A maçında hem gol atan hem de asist yapan ilk oyuncu oldu (vs Genoa).

Diğer yandan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle geçen sezon maçların tamamı seyircisiz oynanırken, bugünkü karşılaşmayla İtalya'da taraftarlar 556 gün aradan sonra yeniden tribünlere döndü.

İtalya'da 6 Ağustos'ta yürürlüğe giren futbol müsabakaları da dahil olmak üzere sosyal faaliyetlere girişlerde aşı, test ve yakın dönemde Kovid-19 geçirmiş olmayı şart koşan "Yeşil Geçiş" belgesi olan yaklaşık 25 bin futbolsever, Inter-Genoa maçını tribünlerden izledi.

Ülkede alınan karar gereğince salgında düşük riskli beyaz kategoride olan bölgelerde stat kapasitesinin yarısı kadar futbolsever müsabakaları stattan izleyebilecek.

Sıradaki Haber
Milan, Alessandro Florenzi'yi kadrosuna kattı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz