Futbol

Igor Angelovski: Fenerbahçe'den teklif aldım ama...

22 Kasım 2021 Pazartesi 16:37 - Son Güncelleme 16 Haziran 2022 Perşembe 14:51  |  Kaynak : TRT SPOR

Son olarak Kuzey Makedonya Milli Takımını çalıştıran Igor Angelovski, TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulundu. 45 yaşındaki teknik adam, ''Fenerbahçe'den teklif aldığım dönemde başkanın kararı Vitor Pereira'dan yana oldu'' ifadesini kullandı.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisini TRT SPOR muhabiri Enes Yalnız'a değerlendiren Angelovski, "Gördüğüm kadarıyla ilginç bir maç oldu. Her iki takım da oyuna 4-3-3 sistemiyle başladı. Türkiye'deki insanlar Pereira'nın bu maçta bu taktikle başlayacağını beklemiyordu. İlginç bir maç oldu. Özellikle de Galatasaray 2. yarıda 5-6 tane yüzde yüzlük şans yakaladı. Galatasaray'ın yakaladığı şanslara göre elde ettiği skor, oyunun ne kadar ilginç olduğunu da gösterdi" dedi.

"Fenerbahçe'nin teknik direktör adaylarından biri olduğum için mutlu oldum"

Angelovski, Fenerbahçe'den teklif aldığını ifade ederek, "Fenerbahçe'den teklif aldığım dönemde başkanın kararı Vıtor Pereira'dan yana oldu ve böylece bu transfer hikayesi benim için bu şekilde sonuçlandı. Fenerbahçe'nin teknik direktör adaylarından biri olduğum için mutlu oldum. Fenerbahçe gibi bilinen bir kulübün hoca adayı olmak önemli çünkü bu durum kaliteni kanıtladığın anlamına geliyor" diye konuştu.

"Türkiye'den başka teklifler de aldım"

Türkiye'den başka teklifler de aldığını kaydeden 45 yaşındaki teknik adam, "Ancak o dönemde, Makedonya Futbol Federasyonu'yla sözleşmem vardı. Makedonya'yı Avrupa Şampiyonası'nın bir parçası yapacak projem için çalışıyordum. Bu başarıya ulaştığı için vatandaşlarımız adına çok mutluyum. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra milli takımdan ayrıldım ve belki de artık gelecek teklifleri kabul edebilirim. Taraftarlarını mutlu edecek güzel sonuçlar almak için iyi bir vizyonu ve stratejisi olan bir takımı çalıştırmak isterim" ifadelerini kullandı.

Igor Angelovski, Dünya Kupası play-offlarıyla ilgili soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Play-off'ta her takımın şansı var; çünkü tek maç üzerinden oynanıyor. Türkiye ve Kuzey Makedonya seri başı değiller ve ilk maçı deplasmanda oynayacaklar. Bu iki takım için de biraz zor. Özellikle de İtalya ve Portekiz gibi favorilere karşı mücadele etmek zor olacak."

"Elif Elmas ile çalıştığım için mutluyum"

Fenerbahçe'den Serie A'ya transfer olan Makedon oyuncu Elif Elmas'tan övgüyle söz eden Angelovski, "Elif Elmas ile çalıştığım için mutluyum. Kendisiyle kariyerinin başlarında tanıştım ve Rabotnicki'de teknik direktörlük yaptığım dönemde 16 yaşında A takım ile birlikte onu sahaya sürmüştüm. Ardından milli takıma geldiğimde, Elif'i İspanya karşısında oynattım. Henüz limitlerine ulaştığını düşünmüyorum, çünkü her zaman daha iyisi olmak istiyor. Bu sezon Napoli'deki performansıyla bunu herkese gösterdi. Spaletti ona inanıyor ve Elif tüm dünyaya en iyi genç futbolculardan biri olduğunu gösteriyor. Bana göre de Napoli'den sonra Avrupa'da çok önemli bir kulübe geçecek" dedi.

Sıradaki Haber
KKTC Süper Lig'de lider değişti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz