Futbol

Şimdi neredeler: İslambek Kuat

31 Mart 2021 Çarşamba 09:41 - Son Güncelleme 31 Mart 2021 Çarşamba 11:04  |  Kaynak : TRT SPOR

Euro 2016 elemelerinde grubumuzda Letonya ile oynadıkları maçta attığı golle galibiyeti getiren ve ay-yıldızlıların turnuvaya direkt gitmesine önemli katkı yapan 28 yaşındaki Kazak milli futbolcu İslambek Kuat şu an nerede, ne yapıyor?

İslambek Kuat ismine futbolu ve milli takımımızı takip eden birçok sporseverin aşina olduğunu söylemek yanlış olmaz. Euro 2016 Elemeleri'nde hatırlanacağı üzere milli takımımızın şampiyonaya direkt gitmesi için gruptaki son maçlarda birden fazla olasılığın gerçekleşmesi gerekiyordu.

Onlardan biri de Kazakistan'ın deplasmanda Letonya'yı mağlup etmesiydi. İşte o Kazakistan, Letonya'yı 65. dakikada İslambek Kuat'ın attığı golle 1-0 yendi ve Türkiye de eleme gruplarının en iyi 3. takımı olarak Euro 2016'ya direkt gitme hakkı kazandı...

İslambek Kuat şimdi nerede?

2010 yılında profesyonel kariyerine FC Astana kulübüyle başlayan Islambek Kuat, 10 yıl boyunca Kazak liginde farklı takımlarda top koşturdu ve 2020'nin kış transfer döneminde Rus kulübü FK Orenburg'a imza attı. Yarım dönem de burada oynayan 28 yaşındaki orta saha, aynı yaz bir başka Rus ekibi olan FK Khimki'ye imza attı.

Khimki macerası da yarım sezon süren Kuat, geçtiğimiz haftalarda tekrar FC Astana'ya geri döndü. 16 Mart'ta altyapısından yetiştiği kulüple 1 yıllık sözleşme imzalayan Kuat ayrıca Kazakistan milli takımının formasını da halen giyiyor.  

Sıradaki Haber
Rangers'ın 5 oyuncusuna koronavirüs cezası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz