Futbol

Şimdi neredeler: Yaya Toure

24 Şubat 2021 Çarşamba 10:30 - Son Güncelleme 24 Şubat 2021 Çarşamba 10:30  |  Kaynak : TRT SPOR

Hem Barcelona hem de Manchester City formasıyla büyük başarılara imza atan ve Fildişi Sahili milli takımının uzun süre kaptanlığını yapan 37 yaşındaki Yaya Toure şimdi nerede, ne yapıyor?

ASEC Mimosas'ın gençlik akademisinde futbol oynamaya başlayan Yaya Toure'nin, Belçika'nın Beveren ve Ukrayna'nın Metalurh Donetsk takımları ile devam eden kariyeri, Yunan ekibi Olimpiakos tarafından keşfedilmesine sebep oldu. Birer sezon Olimpiakos ve Monaco forması giydikten sonra Avrupa'nın önemli orta sahalarından biri olarak kabul edilen Toure, 2007 yazında İspanyol devi Barcelona'ya transfer oldu. 3 yıllık Barcelona serüveninin ardından yolu Ada'ya düşen yıldız orta saha, sonraki dönemde Manchester City'nin yeni yapılanmasının en önemli isimlerinden biri oldu.

Premier Lig'deki başarılı 8 seneden sonra ilk parladığı ekip olan Olimpiakos'a geri dönen Toure, aktif kariyerini 2019 ocak ayında Qingdao Huanghai'de sonlandırdı.

Futbolu bıraktıktan sonra da yeşil sahalarda görev yapmaya devam eden 37 yaşındaki Fildişi Sahili'nin yıldız ismi, 10 Şubat'ta anlaşmaya vardığı Ukrayna ligi ekiplerinden Olimpik Donetsk'te yardımcı antrenörlük görevini sürdürüyor. 

Sıradaki Haber
Atalanta'nın genç oyuncusu kansere yenik düştü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz