Futbol

Tarihin en iyi 10 teknik adamı listesi: Alex Ferguson ilk sırada

01 Mayıs 2020 Cuma 12:10 - Son Güncelleme 01 Mayıs 2020 Cuma 16:24

Four Four Two Dergisi, futbol tarihinin en iyi 10 teknik adamını belirledi. İlk sırada Sir Alex Ferguson yer alırken; Jürgen Klopp, Jose Mourinho ve Arsene Wenger gibi isimler ilk 10 içinde yok. Listedeki tek faal isim ise Pep Guardiola...

Four Four Two Dergisi, futbol tarihin en iyi 10 teknik direktörünü belirledi. Listenin zirvesinde, "Sir" Alex Ferguson bulunuyor.

Yaklaşık 27 yıl görev yaptığı Manchester United'da sayısız kupa kazanan İskoç teknik adam, listenin ilk sırasında yer aldı.

2'nci sırada ise, Ajax ve Hollanda tarihinin önemli isimlerinden Rinus Michels var. "General" lakaplı teknik adam, 1988 yılında Hollanda ile Avrupa Şampiyonasını kazanarak, ülkesine tarihindeki ilk ve tek uluslararası başarıyı getirmişti.

3'üncü sırada "total" futbolun yaratıcısı olarak gösterilen Ajax ve Barcelona tarihinin önemli ismi Johan Cruyff yer aldı.

Listenin 4'üncü basamağında, Liverpool efsanesi Bill Shankly bulunuyor. Elde ettiği başarılar nedeniyle İngiliz devi, stadı Anfield'ın girişine İskoç teknik adamın heykelini dikmişti.

Listedeki tek aktif isim: Guardiola

5'inci sıradaysa Pep Guardiola var. Manchester City'i çalıştıran İspanyol teknik adam, çıkışını uzun yıllar futbol oynadığı Barcelona ile yapmıştı. Guardiola ayrıca listede, şu an aktif olarak teknik direktörlük yapan tek isim durumunda.

Katalan çalıştırıcının ardından Milan efsanesi Arrigo Sacchi geliyor. Sacchi, 5 yıl çalıştırdığı Çizme ekibinde 2 kez Şampiyon kulüpler kupasını kazanmıştı. İtalyan teknik adam, profesyonel futbolcu olmaması ile ilgili "Jokey olmak için önce at olmak gerekmez" cevabıyla akıllara kazınmıştı.

Listede 7'nci sırada ise Manchester United efsanesi, Matt Busby var. 2010 yılına kadar Manchester United'ın en uzun çalıştırıcısı rekorunu elinde bulunduran İskoç teknik adamın yarattığı takım "Busby'nin bebekleri" lakabını almış, bu ekip 1958 yılındaki uçak kazasında 8 futbolcusunu kaybetmişti.

8'inci basamakta Helenio Herrera yer alırken, 9'uncu sırada çalıştırdığı her takımla şampiyon olan Ernst Happel bulunuyor.

Listenin 10'uncu sırasında ise Valery Lobanovsyki yer aldı.

Kaynak: TRT SPOR

İLGİLİ GALERİLER

Sıradaki Haber
Fellaini "Kara gün dostu" çıktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz