Placeholder Broadage Row
İşte Okan Buruk'un acil transfer istediği mevki

Galatasaray ile sözleşmesini yenileyen teknik direktör Okan Buruk, sarı-kırmızılı ekibin kadrosuna yeni sezonda yapılacak takviyelerle ilgili konuştu. Acil transfer istediği mevkiyi açıklayan Buruk'a Boey, Batshuayi ve İlkay soruldu.

Okan Buruk, RAMS Park'ta düzenlenen ve başkan Dursun Özbek'in de katıldığı törende yeni sözleşmeye imza attı. Buruk, törende transfer çalışmalarıyla ilgili soruları da yanıtladı.

"Çok acil sağ bek alınacak"

Kadro yapısının bir yıl öncesine göre daha oturmuş olduğunu anlatan deneyimli teknik adam, transfer planlamasıyla ilgili şunları kaydetti:

"Elimizde çok iyi oyuncular var. Orta sahada çok iyi oyuncularımız var, onların dışında profil bakacağız. Hem Türkiye hem de Şampiyonlar Ligi'ne uygun orta saha bakacağız. Bize çok büyük katkı sağlayacak oyuncu lazım. Başkanımız en iyisi için yetki verdi. Bütçemiz olacak. Alabileceğimiz en iyi oyuncuları alacağız. Çok acil sağ bek alınacak. Orta sahaya transfer yapacağız. Hücum hattına destek olabilecek oyuncular düşünüyoruz. Çok önemli oyuncular belirledik. Taraftarları çok mutlu edecek transferler yapacağız, hepsi rahat olsun."

Sacha Boey kiralanacak mı?

Buruk, Bayern Münih'e transfer olan Sacha Boey'in kiralanmasıyla ilgili soruya, "Yeni gitti ve sakatlık yaşadı. Bayern Münih'in kısa sürede vazgeçeceğini düşünmüyorum. Herhangi bir görüşme olmadı. Vincent Kompany geldi, planlama yapacaktır. Şu anda öyle bir konu yok." yanıtını verdi.

Michy Batshuayi ve İlkay Gündoğan listede mi?

Deneyimli teknik adam, transfer döneminde birçok futbolcunun isminin geçtiğini, forvet için hazırlıklarının devam ettiğini ancak Michy Batshuayi ile ilgili transfer düşüncelerinin olmadığını söyledi.

Barcelona'da forma giyen İlkay Gündoğan'ın transferiyle ilgili soru üzerine Buruk, Türk kökenli Alman futbolcuyu herkesin kadrosunda görmek isteyeceğini ama yıldız oyuncunun Katalan ekibiyle sözleşmesinin devam ettiğini kaydetti.