Futbol

Aslı Canan Sabırlı'nın hikayesi

17 Aralık 2019 Salı 10:04 - Son Güncelleme 17 Aralık 2019 Salı 10:41

Aslı Canan Sabırlı henüz 28 yaşında ve Kadınlar Futbol Ligi lideri ALG Spor'un teknik direktörü. Oyuncuyken bir anda çalıştırmaya başladığı takımıyla başarıdan başarıya koşuyor, taktik ve antrenman bilgisiyle gelecek için umut veriyor.

Gaziantep ALG Spor Kadın Futbol Takımı, 3. Lig'den 1. Lig'e aralıksız şampiyon olarak yükselen, 1. Lig'deki ilk senesinde de finale çıkan son yılların en etkili kadın futbol takımı. 

Aldıkları yatırımlarla beraber hedefi Avrupa olarak belirleyen Antep ekibi, geçen sezonun başından bu yana 28 yaşındaki kadın teknik direktör Aslı Canan Sabırlı'ya emanet. Sabırlı, kaptanı olduğu takımın başına başkan Ali Gözcü'nün özel isteğiyle getirilmiş.

Akademisyen olmak istediği için önce yapılan teklifi reddetse de ALG Spor'un hedeflerini gözeterek teklifi kabul eden Sabırlı, hem genel futbol dünyasındaki, hem de Kadın Futbol Ligi'ndeki antrenörlerden ayrılıyor.

Futbolcularla yaş farkının az olmasından dolayı kurabildiği yakınlık, futbolcu olmasından dolayı kolay empati kurabilmesi takımın başarısına başarı katıyor. Ayrıca Manchester City'i takip ediyor, antrenman metodlarını deniyor ve takımı Avrupa standartlarında çalıştırıyor. 

"Hayalim Chelsea'nin Antep'e gelmesi" diyen Aslı Canan Sabırlı'nın çalıştırdığı ALG Spor, bu sezon 7 maçını da kazandı ve 21 puanla ilk sırada. 

Kurgu: Cihan Karaahmetoğlu

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
A Milli Kadın Futbol Takımı'nın hazırlık kampı tamamlandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz