Futbol

Shevchenko, Ukrayna milli takımından ayrıldı

01 Ağustos 2021 Pazar 15:17 - Son Güncelleme 01 Ağustos 2021 Pazar 17:02  |  Kaynak : TRT SPOR

44 yaşındaki genç antrenör Andriy Shevchenko, sözleşmesinin sona ermesinin ardından Ukrayna Milli Takımı'ndaki görevinden ayrıldığını açıkladı.

2016 yılından beri ülkesinin milli takımını çalıştıran 44 yaşındaki genç antrenör Andriy Shevchenko, Ukrayna Milli Takımı'ndan ayrıldı.

Shevchenko, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bugün Ukrayna Futbol Federasyonu ile birlikteliğimiz sona erdi. Milli takımda 5 yıl geçirdim. Modern futbol oynayabilecek kapasitede olduğumuzu gösterdik. Federasyon başkanı, yönetim kurulu, taraftar ve futbolculara minnettarım. Futbolumuzun rekabetçi, üretken ve heyecan verici olabileceğini kanıtladık." ifadelerini kullandı.

Futbolculuk kariyerinde Dinamo Kiev, Milan ve Chelsea'de forma giyen Shevchenko, 2016'da Ukrayna Milli Takımı'nın başına geçerek teknik direktörlüğe başlamıştı.

Sözleşmesinin 1 Ağustos 2021 itibarıyla sona ermesinin ardından milli takımdaki görevinden ayrıldığını açıklayan Shevchenko, son olarak ülkesiyle EURO 2020'de boy göstermişti.

Shevchenko liderliğinde gruptan çıkan ve son 16 turunda da İsveç'i eleyen Ukrayna, EURO 2020'ye çeyrek finalde 4-0'lık İngiltere mağlubiyetiyle veda etmişti.

5 yıl görev yaptığı Ukrayna Milli Takımı'nda toplam 52 maça çıkan genç çalıştırıcı, bu müsabakalarda 1,69 puan ortalaması tutturdu. 

Sıradaki Haber
U16 Milli Takım'ın kadrosu açıklandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz