Motor Sporları

Ferrari'de gözler Carlos Sainz'da

12 Mart 2021 Cuma 10:56 - Son Güncelleme 12 Mart 2021 Cuma 11:56  |  Kaynak : TRT SPOR

Formula 1'de 2021 sezonunun başlamasına kısa bir süre kaldı. Ferrari takım patronu Mattia Binotto, Bahreyn’deki ilk yarışta Carlos Sainz’ın tamamen uyum sağlamış olmasını beklemediğini belirtti.

Formula 1'de tüm takımlar, yeni sezonda kullanacakları araçları tanıttı. Son olarak İtalyan devi Ferrari, merakla beklenen ikonik kırmızı aracının görüntüsünü paylaştı.

İtalyan ekibinin yeni pilotu Carlos Sainz, Bahreyn Uluslararası Pisti’ndeki sezon öncesi testlerinde Ferrari ile ilk sürüşüne çıkacak.

Bu sene sezon öncesi testlerinin 3 gün sürmesi ise takım değiştiren pilotlar için büyük bir dezavantaj oluşturuyor.

İtalyan ekibinin takım kaptanı Mattia Binotto, kış testlerinin 3 gün sürmesinden yakındı. Binotto, "Bu sezon Sainz önemli bir meydan okumaya imza atmak istiyor. İspanyol pilot her geçen gün daha iyiye gidiyor" dedi.

Carlos Sainz'ın sezon başında yüzde yüz hazır olmasını beklemediklerini de belirten İtalyan yönetici, gün geçtikçe herşey iyiye gidecek ifadesini kullandı.

İspanyol pilot ise kısa zamanda tam kapasitesini piste yansıtmak istediğini bildirdi. "McLaren’da gösterdiğim performansıma ne zaman ulaşabilirim bilmiyorum" diyen Sainz, "Hedefim bunu en kısa sürede başarmak" şeklinde konuştu.

Formula 1'de yeni sezon 28 Mart'ta Bahreyn'de koşulacak yarışla başlayacak. 23 yarışlık takvim, 12 Aralık'ta Abu Dhabi'de sona erecek.

Sıradaki Haber
Hamilton: Simülatör gerçeği yansıtmıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz