Motor Sporları

Vural Ak TRT SPOR'a konuştu

29 Nisan 2021 Perşembe 16:25 - Son Güncelleme 29 Nisan 2021 Perşembe 16:29  |  Kaynak : TRT SPOR

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, TRT SPOR'da yayınlanan Spor Stüdyosu programına konuk oldu ve özel açıklamalarda bulundu.

9 yıl aradan sonra geçtiğimiz sene yeniden Formula 1 takvimine giren Türkiye Grand Prix'i, Kanada’nın yerine bu sezon da F1 takvimine dahil edildi. 11-13 Haziran'da yapılacak olan yarış öncesi TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulunan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, "Yaklaşık 3-4 sene önce Formula 1'in yabancı ortakları değiştikten sonra çok sıkı takipteydik. Sayın Cumhurbaşkanımız bize bu görevi bildirdikten sonra biz de yarışı organize etmek için Intercity olarak ilk günden beri çalışıyoruz. Geçen seneki yarış da bu yoğun çalışmalarımız neticesinde gerçekleşti. 2020 Kasım ayındaki İstanbul yarışı sezonun en başarılı yarışı seçildi. Bütün otoriteler bize teşekkür etti. Bizim için çok önemli bir gurur abidesi oldu. Geçen sene yarışı dünyada 2 milyara yakın insan seyretti kesinleşen rakamlara göre. İstanbul'un, Türkiye'nin çok güzel bir tanıtımından aldığımız ciddi bir fayda gerçekleşti. Bunun neticesinde bizim bu sene de yarışı yapmamız söz konusu olunca, yarıştan hemen sonra kasım ayında yaptığımız basın toplantısında belirttiğimiz gibi haziran-temmuz aylarında imkan olursa yapmaya hazır olduğumuzu söylemiştik. Bugün o gerçekleşti. 6 aydır durmadan irtibat halindeyiz F1 otoritesiyle. 11-13 Haziran'da İstanbul'da Formula 1'in 2021 yarışlarından önemli bir ayağını gerçekleştireceğiz. Bundan dolayı çok mutluyuz. Çünkü bu Türkiye'nin organizasyon yapma yeteneğini de gösterdi. Intercity olarak da bizim böyle bir işe imza atmamız ayrıca gurur sağladı. Yaklaşık 40 gün kaldı. Önümüze bakıyoruz." dedi.

Ak, Türkiye'nin 2 senedir geçici olarak takvime dahil edildiği ve ne zaman kalıcı olarak ülkemizi takvimde görmemiz mümkün sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

"10 yıllık bir kontrat yapmamız mümkün. Muhtemelen bu sene de bu yarışı yine başarıyla gerçekleştirirsek, özel sektör ve kamunun el birliğiyle devlete yük olmadan bu yarışa 10 yıllık bir imzayla ulaşmamız mümkün olabilecek görünüyor. Çünkü hem geçen seneki hem bu yılki yarışı biz Intercity olarak gerçekleştiriyoruz. Kamuya, devlete herhangi bir maliyeti olmadan. Normalde bu kadar uzun bir kontratın ortaklaşa paylaşılması gerekiyor. Ama biz bunu bir hizmet ve gönül aşkıyla yapıyoruz. Çok da iyi altından kalktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın yönlendirmesiyle de geldiğimiz nokta ülkemiz adına çok iyi oldu. Haziranın ortasında bu yarışın gerçekleşmesi özellikle turizm sektörünün başlangıcı olduğu için, Türkiye'ye seyahat etmeyi düşünen bütün yabancılar için önemli bir mesaj içerecek. Çünkü 4 bine yakın yarış ekibi geliyor. 450'ye yakın büyük tır gelecek. 7-8'e yakın jumbo jet kargo uçağıyla önemli malzemeler gelecek. Herhalde 40-45 tane de özel jet gelecek pilotları ve diğer misafirleri getirmek için. Bu kadar büyük bir lojistiği İstanbul'un kaldırması, turistik açıdan da önemli bir mesaj. 20 günlük pandemi kapanması neticesinde inşallah hastalıktan hızla uzaklaşırız. Aşılamanın da biraz hızlanmasıyla tabi bu hükümetimizin vereceği karara bağlı, mayısın sonuna doğru bilet satışına başlamayı umut ediyoruz. Böyle olunca seyircili bir yarış yapmamız estetik olarak da güzel olacaktır. Seyircilerin de tahmin ediyorum %20-25'i yabancı olacaktır. Bu önemli bir turizm hareketi olacaktır. Bu da turizm camiamıza çok önemli destek olacaktır."

Sıradaki Haber
Türkiye Grand Prix'i öncesi heyecen dorukta
Yükleniyor lütfen bekleyiniz