Motor Sporları

Dünya Motokros Şampiyonası 'MXGP of Afyon' ismiyle Afyonkarahisar'da yapılacak

29 Temmuz 2021 Perşembe 16:30 - Son Güncelleme 29 Temmuz 2021 Perşembe 16:45  |  Kaynak : TRT SPOR

Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) 7-8 Eylül'de 'MXGP of Afyon' ismiyle Afyon Motor Sporları Merkezi'nde düzenleneceği açıklandı.

Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM), FIM Motokros Dünya Şampiyonası MXGP of Turkey etabından sonra MXGP of Afyon ile birlikte Türkiye'de arka arkaya 2 GP(Grand Prix) gerçekleşeceğini açıkladı.

Afyonkarahisar, MXGP takvimine yeni olsa da 2018 - 2019'da iki GP'ye ev sahipliği yapan ve geçtiğimiz senelerde kazananlar arasında yer alan Thomas Covington, Jorge Prado ve Jeffrey Herlings gibi ünlü pilotların beğenilerini de kazandı. Her iki Grand Prix de büyük bir başarıyla tamamlandı ve organizatöre 2018 ve 2019 yıllarında art arda "En İyi Altyapı" ve "En İyi Paddock" ödülleri verildi.

COVID-19 pandemisi boyunca güçlü sağlık sistemi ile virüsü başarıyla yönetip kontrol altında tutan Türkiye'de, bir MXGP etabının daha Spor Şehri Afyonkarahisar'da yapılmasına karar verildi.

Bu senenin Türkiye Grand Prix'i, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde art arda iki yarışa ev sahipliği yapacak. MXP of Turkey başlangıçta planlandığı gibi 4-5 Eylül'de gerçekleşecek, 2. yarış olan MXGP of Afyon ise takip eden Salı ve Çarşamba günü 7-8 Eylül tarihlerinde, daha önceden 2022'ye ertelenen İsveç etabının yerine gerçekleşecek.

MXGP ve MX2 yarışlarının yanı sıra, Türkiye art arda gerçekleşecek iki yarışında, FIM Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası ve FMF Racing tarafından sunulan EMXOpen ve EMX2t sınıflarında 2 farklı Avrupa Motokros Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak.
 

Sıradaki Haber
Afyonkarahisar, MXGP'ye ev sahipliği yapacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz