Tenis

Altuğ Çelikbilek'ten tarihi başarı

05 Temmuz 2021 Pazartesi 10:20 - Son Güncelleme 05 Temmuz 2021 Pazartesi 10:29  |  Kaynak : TRT SPOR

Porto Open'da zafere ulaşan Altuğ Çelikbilek, kariyerinin ilk ATP Challenger şampiyonluğunu elde etti. Yeni açıklanacak sıralama ile Türkiye 1 numarası olacak milli tenisçi, "Asıl hedefim Dünya sıralamasında ilk 100'e girmek" dedi.

Milli tenisçi Altuğ Çelikbilek, Porto Open finalinde Fransız Quentin Halys ile karşılaştı. Rakibini 2-0 yenen milli raket, kariyerinin ilk ATP Challenger şampiyonluğuna ulaştı.

Altuğ Çelikbilek; Marsel İlhan ve Cem İlkel'den sonra Challenger seviyesinde şampiyonluk kazanan üçüncü Türk tenisçi oldu.

Yeni açıklanacak sıralama ile Türkiye 1 numarası olacak Çelikbilek, "Türkiye 1 numarası olacak olmak özel bir his ama ilk 100'e girip Türkiye 2 numarası olmayı daha çok isterim. İnşallah Cem ile birlikte kendimizi daha yukarı çekerek ilk 100'e gireriz ve böylece kimin 1, kimin 2 olduğundan ziyade Türk tenisinde iki sporcu ilk 100'e, 50'ye girmiş, hatta belki daha iyisini yapmış olur. Benim için bu daha önemli." ifadelerini kullandı.

Milli tenisçi, bundan sonraki ilk hedefinin bir Challenger daha kazanarak başarısını devam ettirmek olduğunu dile getirdi.
 

Sıradaki Haber
Altuğ Çelikbilek ana tabloya yükseldi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz