Placeholder Broadage Row
Fransa Açık'ta Andreeva rüzgarı

2022 Fransa Açık'tan bu yana ilk kez bir grand slamde yarı final öncesi mağlup oldu. Dünya 2 numarasının hayallerini suya düşüren isim ise henüz 17 yaşında bir raket: Mirra Andreeva.

Rus tenisçi, Fransa topraklarına adeta damga vurdu. Genç yaşına rağmen güçlü rakiplerini birer birer saf dışı bıraktı.

Son 16'da Elena Rybakina'yı geçmesi büyük şaşkınlık yarattı. Çeyrek finalde ise Aryna Sabalenka'yı cesur oyunu sayesinde turnuva dışı bırakarak, büyük yankı uyandırdı.

Dünya 38 numarası Andreeva, bu performansı ile önemli bir ilki de gerçekleştirdi. Rus tenisçi, 1997 Amerika Açık'ta Martina Hingis'ten bu yana bir grand slam'de yarı finale yükselen en genç isim oldu. Mirra Andreeva'nın bu başarısı adını ilk kez duyurduğu anlamına gelmiyor.

Genç tenisçi, sezonun ilk grand slami Avustralya Açık'ta da performansı ile Melbourne Park'ta iz bıraktı. Özellikle Ons Jabeur galibiyeti ile dikkatleri üzerine çekti. Mirra Andreeva, Avustralya topraklarında dördüncü tura kadar yükselme başarısı gösterdi.

Tenis otoritelerinin gözünün üzerinde olduğu genç yıldız, kariyerinin ilk Grand Slam tecrübesini geçen yıl Wimbledon'da edindi. Andreeva, çim kortta 4'üncü tura kadar yükseldi.

Otoriteler bu başarıya kayıtsız kalmadı ve genç yetenek, WTA'da "Yılın Yükselen Yıldızı" ödülüne layık bulundu.