Placeholder Broadage Row
Türk hakemler Wimbledon'da

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da ana tabloda görev alan dört hakemden biri olan Atakan Dürüst, Türk hakemlerin çok yetenekli olduğunu ve Wimbledon'daki hakem sayısının çok daha fazla olabileceğini vurguladı.

Beden eğitimi öğretmeni olan Atakan Dürüst, 15 yıl önce tenise başladığını ve ilk olarak birinci kademe antrenörlük eğitimi aldığını, daha sonrasında ise hakemliğe geçtiği belirtti.

Tenisin kandaki bir zehir olduğunu ve bulaştığında da kurtulmanın zor olduğunu söyleyen Dürüst, görev aldığı Wimbledon'dan şöyle bahsetti:

"Dört tane Grand Slam var. Wimbledon bunlardan birisidir. Bence en prestijli olan turnuva. Ben Türk hakemlerinin çok yetenekli olduğunu düşünüyorum. Aramızdaki başhakemlerimiz, kule hakemlerimiz çok başarılı, çok yetenekli. Wimbledon'daki hakem sayımız tabii ki çok daha fazla olabilirdi. Ama diğer üç Grand Slam'e bu kadar sayı bile gönderemiyoruz. Wimbledon en çok gönderdiğimiz turnuvalardan birisi. Ben Türk hakemlerinin o konuda hakkının yendiğini düşünüyorum. Biraz Türk olmamızla alakalı bir sıkıntı yaşıyoruz uluslararası turnuvalarda. Dokuz kişi elemede, dört kişi ise ana tablodaydık. Ana tabloda çok daha fazla Türk olabilirdi. Bu yeteneğe sahip çok hakemimiz var"