Tenis

Tenis tarihimizde ilk olimpiyat heyecanı

16 Temmuz 2016 Cumartesi 15:58 - Son Güncelleme 16 Temmuz 2016 Cumartesi 13:04

Büyükakçay, olimpiyatlarda ilk kez ülkemizi temsil eden isim olacak.

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda tenis branşında ilk kez Türkiye'yi temsil edecek.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, wild card (katılım hakkı) başvurusu da bulunun Çağla Büyükakçay'ın olimpiyatlara gideceğine inandıklarını ve bu sonucu beklediklerini belirterek, "Tenis tarihimizde ilk kez olimpiyatlarda yer alacağız." dedi.

Gençler ve yapabilecekleri adına Çağla'nın özel bir örnek olduğunu ifade eden Durmuş, "Kendisiyle gurur duyuyoruz. Bu başarıyı Çağla, ailesi, tenis camiası, bakanlığımız, hep beraber elde ettik. Bu, 10 yıllık bir projenin sonucudur." diye konuştu.

Çağla'nın başarısından sonra çok daha iyi sonuçlar getirecek sporcuların olacağına inandığını dile getiren Durmuş, "Bu bir ilk. Çağla ile başladı. İnanıyorum, bundan sonraki yıllarda gençlerimiz dünya arenasında en iyi şekilde Türkiye'yi temsil edecek. Gençliğin ve sporun ne kadar önemli olduğunu gösterecekler. Bugün bizim için çok anlamlı. Hain, tatsız kalkışmadan sonra böyle bir haber almak gençliğimizin, sporun önemini gösteriyor. Camia olarak bunun gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber
Halep ve Raonic Rio'da yok
Yükleniyor lütfen bekleyiniz