Placeholder Broadage Row
Toprak kortun kraliçesi yine yeniden Iga Swiatek

"Toprak kortun kraliçesi" Fransa Açık'ta (Roland Garros) zorda olsa yine zirveye çıktı. İşte dünya 1 numarası Iga Swiatek'in Fransa'da kupayla taçlanan hikayesi…

Iga Swiatek, Roland Garros'ta yine tarih yazdı. Fransa topraklarında tam 4 kez kupa sevinci yaşayan Swiatek "toprak kortun kraliçesi" ünvanını perçinledi.

Zafere giden zorlu yolculuk

Dünya 1 numarasının taç giymesi elbette sürpriz değildi. Ancak Swiatek'in kupaya uzanan yolculuğu kolay geçmedi. Zafere giden yolda kimi zaman gözyaşları içinde kaldı, kimi zaman da umutsuzluğa kapıldı.

Bunlardan en akılda kalanı Naomi Osaka ile kozlarını paylaştığı ikinci tur maçı oldu. Japon tenisçi, deyim yerindeyse Swiatek'e kök söktürdü. Dünya 1 numarası ikinci seti 6-1 kaybettiğinde büyük hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü, toprak kortun iddialı ismi, 2019'dan beri ilk kez bir seti 6-1 kaybetmişti. Swiatek, üstelik henüz ikinci tur maçında geriye düşmüştü. Ancak Polonyalı tenisçi pes etmedi, üçüncü sette muhteşem bir geri dönüşe imza attı.

Osaka Swiatek

Swiatek, galibiyetinin ardından "Gerçekten turnuvanın dışında kalacağımı düşündüm" dedi.

Toprak kortun iddialı ismi ağladığını itiraf ederek "Sahada hissettiklerim sonrasında da beni etkiledi. Kazandığım için mutluydum ama yine de gerçekten uçurumun kenarında olduğumu hissettim " ifadelerini kullandı.

İşte o an tecrübeli tenisçinin belki de turnuvaya en güçlü şekilde tutunduğu an oldu. O maçtan sonra Swiatek'e kimse yaklaşamadı.

Acısını Anastasia Potapova'dan çıkardı

Bir diğer akıllara kazınan hikaye ise dördüncü tur karşılaşmasından geldi. Polonyalı yıldız, öyle bir performans sergiledi ki, Osaka'ya karşı yaşadığı hayal kırıklığının bedelini adeta rakibine ödetti.

Çünkü Swiatek, sadece 40 dakika süren maçta Anastasia Potapova'ya oyun bile vermeden tur atladı.

Üstelik Potapova, Swiatek için kolay bir rakip de değildi. Geçmişleri 12 yaş altı rekabetlerine dayanıyordu. Potapova o dönem mücadele ettiği Swiatek'e fazlasıyla üstünlük kurmuş bir isimdi. Swiatek bu sonuçla hem geçmiş travmalarının üstesinden geldi hem de kariyerinin tur düzeyindeki en kısa maçını oynadı.

Swiatek "toprak kortun kraliçesi" olduğunu bir kez daha kanıtladı

Final günü ise nefesler tutuldu. Dünya 1 numarası Swiatek'in rakibi, kariyerinde ilk kez Roland Garros finaline çıkan Jasmine Paolini'ydi.

Paolini Swiatek

İtalyan tenisçinin ilk sınavı, toprak kortun kraliçesine karşı olunca, mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Swiatek, 1 saat 8 dakikada rakibine büyük üstünlük kurarak maçı 2-0 kazanarak kupaya uzandı.

Iga Swiatek

Polonyalı raket, bir hayali gerçekleştirmenin verdiği gurur ve mutlulukla kupayı Fransa topraklarında yeniden kaldırdı.

Roland Garros'ta 4. kupa sevinci yaşayan 4. kadın raket

23 yaşındaki yıldız, kadınlarda Chris Evert, Steffi Graf ve Justine Henin'den sonra 4 kez Roland Garros tekler şampiyonluğu kazanan sporcu olarak tarihteki yerini aldı.