Voleybol

"Kupa Beyi" Halkbank

18 Nisan 2014 Cuma 12:05 - Son Güncelleme 18 Nisan 2014 Cuma 12:15

Halkbank Erkek Voleybol Takımı, tarihinin en başarılı sezonunu geçiriyor.

Acıbadem Erkek Voleybol Ligi takımlarından Halkbank, tarihinin en başarılı sezonunu yaşıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'ye ilk madalyasını kazandıran, ligde finale kalan ve Süper Kupa ile Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Halkbank Erkek Voleybol Takımı, "altın" dönemini geçiriyor.

Sezon başında güçlü bir takım kuran başkent ekibi, sezonun ilk sevinci Arkas Spor'dan rövanşı alarak yaşadı. Geçtiğimiz sezon lig şampiyonluğunu kaptırdığı rakibini Süper Kupa finalinde set vermeden mağlup eden Halkbank, sezona Süper Kupa ile başladı.

Halkbank, tarihinin en önemli başarısını ise CEV Şampiyonlar Ligi'nde elde etti. Ankara'da düzenlenen Dörtlü Final'de ikinci olarak Türkiye'ye Şampiyonlar Ligi'nde ilk madalyasını kazandırdı.

Başkent temsilcisi, geçen hafta Türkiye Kupası'nda da mutlu sona ulaştı. Ligde final mücadelesi vereceği Fenerbahçe Grundig'i "tie-break seti"nin sonunda 3-2'lik skorla geçen Halkbank, üst üste ikinci kez Türkiye Kupası'nı kaldırdı.

Halkbank, 22. kez düzenlenen Türkiye Kupası'nda 5. kez mutlu sona ulaştı ve başka bir tarihi başarıya imza attı. Halkbank, bu sonuçla Netaş'ı geride bırakıp kupayı en fazla kazanan takım oldu ve "Kupa Beyi" unvanını aldı.

"Kazandıklarımız geçmişte kaldı"

Halkbank'ın dünyaca ünlü Bulgar antrenörü Radostin Stoychev, AA'ya yaptığı açıklamada, şu ana kadar alınan sonuçlardan menun olduğunu belirterek, "Halkbank, ilk kez bir araya gelen oyunculardan oluşturulmuş bir takım. Yeni kurulmuş bir takımın bu tür sonuçlar alması tabii ki çok güzel" dedi.

Bu sezon sadece Şampiyonlar Ligi finalinde üzüldüğünü anlatan Stoychev, Avrupa'nın en büyüğü olabilecekken ellerine gelen fırsatı geri çevirdiklerini söyledi.

Stoychev, artık Fenerbahçe ile oynacakları final maçına odaklanmaları gerektiğine işaret ederek, "Sporda her zaman şöyle bir kurul vardır; kazandıklarınız geçmişte kalmıştır, önemli olan kazanacakalarınızdır. Bizim de şu ana kadar elde ettiklerimiz geride kaldı. Böylesine bir takımın hedefi tabii ki de şampiyon olmaktır. Bunun için de yapılması gereken her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Fena iş çıkarmadık"

Halkbank takımının kaptanı Matej Kaziyski ise Bulgar antrenörü gibi şu ana kadar kazandıklarını bir an önce unutarak, final maçına konsantre olmaları gerektiğini vurguladı.

Sezonun geride kalan kısmı için "fena iş çıkarmadık" yorumunda bulunan Bulgar smaçör, "Henüz noktayı koymadık. Daha kazanılacak bir final maçı var. Şampiyon olarak sezona nokta koyacağız" diye konuştu.

"Türkiye'de böyle bir başarı yok"

Başkent ekibinin oyun kurucusu Emre Batur da takımın sezon başında belirlenen hedefler doğrultusunda başarıyla yürüdüğünü dile getirerek, Şampiyonlar Ligi'nde bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Geçen sezon da CEV Kupası'nı kazandıklarını hatırlatan milli voleybolcu, sözlerine şöyle devam etti:

"Şampiyonlar Ligi'nde final oynayarak başarının tesadüf olmadığını gösterdik. Türkiye'de şu ana kadar böyle bir başarı yok. Çok güzel bir sezon geçiriyoruz. Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe Grundig'i yenerek kazanmak ayrı bir mutluluktu. Şimdi son bir hedefimiz kaldı. İnşallah, lig kupasını da alacağız. Sezonu üç kupa ve bir gümüş madalyayla kapatacağız."

Batur, Fenerbahçe Grundig ile yapacakları final maçına ilişkin ise "Çok güçlü bir takım. Takımlarında dünya yıldızları var. Ama bizim takımımız da öyle. Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe Grundig'i yenebileceğimizi gösterdik" değerlendirmesinde bulundu.

"Bir başarı daha ekleyeceğiz"

Halkbank'ın Bosna Hersek doğumlu Yunan smaçörü Mitar Tzourits ise Şampiyonlar Ligi finalinde hayatı boyunca unutamayacağı bir dördüncü set oynadıklarını ifade etti.

"Şampiyonlar Ligi'nde daha iyi bir iş çıkarabilirdik" diyen Tzourits, her şeye rağmen elde edilen ikinciliğin de çok önemli bir başarı olduğunu kaydetti.

Yunan oyuncu, başarılı geçen sezonu lig şampiyonluğuyla taçlandırmak istediklerini belirterek, "Finalde Fenerbahçe Grundig'i yeneceğiz ve başarımıza bir başarı daha ekleyeceğiz" dedi.

"Halkbank'ın kurulma amacı belli"

Başkent temsilcisinin bir diğer oyuncusu Resul Tekeli de şu ana kadar iki kupa kazandıklarını anımsatarak, geriye sadece lig şampiyonluğunun kaldığını söyledi.

Halkbank'ın tüm kupaları kazanmak için kurulduğuna dikkati çeken Tekeli, "Halkbank'ın kurulma amacı belli. Türkiye'de sadece lig kupası kaldı. Diğer ikisini müzemize götürdük. Başarılı bir sezon geçiriyoruz. Gönül isterdi ki Şampiyonlar Ligi'ni de kazanalım. İnşallah, şampiyon olarak sezonu üç kupayla kapatacağız" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Halkbank finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz