Voleybol

Halkbank Şampiyonlar Ligi finalinde

22 Mart 2014 Cumartesi 18:52 - Son Güncelleme 22 Mart 2014 Cumartesi 19:34

Polonya ekibi Jastrzebski Wegiel'i 3-0 yenen Halkbank finale çıktı.

DenizBank Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde Jastrzebski Wegiel'i 3-0 yenen Halkbank, finale yükseldi. Türk temsilcisi, finalde Rus takımı Belogorie Belgorod ile eşleşti.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından Halkbank'ın ev sahipliğinde düzenlenen Dörtlü Final'de Halkbank, yarı finalde Polonya ekibi Jastrzebski Wegiel ile karşılaştı.

Maç oldukça çekişmeli başladı. Halkbank ilk sayısını plaseden kaybetti. Hızlı hücumlara ağırlık veren Polonya ekibi, ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. Teknik molanın ardından maça servis hatasıyla başlayan Jastrzebski Wegiel karşısında, file önünde Juantorena ve De Souza ile etkili olan Halkbank, 5-0'lık seri yakaladı: 11-8

Halkbank'ın sert hücumları karşısında manşet kalitesi düşen ve iyi hücum yapamayan Jastrzebski Wegiel, servis hatalarından da üst üste sayı kaybetti. İkinci teknik mola 16-13 Halkbank'ın üstünlüğüyle geçildi. Emre Batur servis atışlarından aldığı sayılarla takımını rahatlatırken, hücumda De Souza ile Juantorena yıldızlaştı. İlk set 25-21 Halkbank'ın üstünlüğüyle tamamlandı: 1-0

İki takım da ikinci setin başında hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşadı. Yerini bulmayan paslar ve plaselerden kayıpların yaşandığı setin ilk teknik molası 8-5 Polonya ekibinin üstünlüğüyle geçildi. Teknik mola dönüşünde üst üste 3 kez servis sayısı kazanan Emre Batur, takımını öne geçirmeyi başardı ve 4-0'lık seri yakalayan Halkbank, skoru 9-8'e getirdi. Türk temsilcisi, 2. teknik molasını 16-14 önde bitirdiği seti, 25-19 alarak skoru 2-0 yaptı.

Halkbank 3. sete, ilk iki setin verdiği yorgunlukla başladı. Hücum ve savunmadaki hatalara servis kayıpları da eklenince ilk teknik mola 8-5 Jastrzebski Wegiel'in üstünlüğünde geçildi. Molayı iyi değerlendiren Türk temsilcisi, öne geçmeyi başardı. Jastrzebski Wegiel, rakibinin orta alandaki boşluklarını iyi kullansa da Halkbank, Emre Batur'un servis sayısıyla ikinci teknik molaya 16-14 önde girdi. Aradaki farkı açan Halkbank, seti 25-19 alarak maçı 3-0 kazandı ve finale yükselen ikinci takım oldu.

Halkbank, yarın saat 17.00'de yapılacak final maçında Belogorie Belgorod ile Türk voleybol tarihinin ilk Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak için mücadele edecek.

Karşılaşmayı, CEV Başkanı Andre Meyer, Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci, TVF Başkanı Özkan Mutlugil ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Halkbank Spor Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, protokol tribününden takip etti.

7 bin 300 kişilik TVF Başkent Salonu'nun neredeyse tamamının dolduğu karşılaşmada, bando müzikleri eşliğinde eğlenen taraftarlar, maç boyunca Halkbank'ı destekledi.

Maçtan notlar

Salon: TVF Başkent

Hakemler: Vladimir Simonovic (Sırbistan), Philippe Vereecke (Fransa)

Halkbank: De Oliveira, Juantorena, De Souza, Tzourits, Kaziyski, Emre Batur (Nuri Şahin, Hüseyin Koç, Can Ayvazoğlu, Burutay Subaşı)

Jastrzebski Wegiel: Czarnowski, Masny, Kubiak, Pajenk, Lasko, Gierczynski (Wojtaszek, Van De Voorde, Filippov, Marechal, Malinowski)

Setler: 25-21, 25-19, 25-19

Süre: 79 dakika (27, 26, 26)

Sıradaki Haber
"Umarım yarın kupa bizim olur"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz